BAGAŻ

Tanie linie lotnicze i reularne. Połączenia lotnicze

BAGAŻ

Postprzez Iwonnas » Pon Kwi 06, 2009 1:31 pm

Witam serdecznie,
W piątek pierwszy raz bede leciala samolotem, czy sa jakies ogolne porady dotyczace bagazu i wogole calej podrozy?
Z gory dzieki!
Iwonnas

Re: BAGAŻ

Postprzez MARTUSIA » Wto Kwi 07, 2009 9:20 am

CZESC,
PAMIETAM JAK JA PIERWSZY RAZ LECIALAM :)
OGOLNIE NIE MA CO SIE BAC,TRZEBA MIEC NASTAWIENIE,ZE TO JAKBY NIE PATRZEC PRZYGODA!
OBSLUGA SAMOLOTU ZAWSZE WSZYSTKO WYJASNIA CO DO LOTU, A JESLI CHODZI O BAGAZ, PAMIETAJ,ZEBY DO PODRECZNEGO NIE PAKOWAC ZADNYCH OSTRYCH NARZEDZI, KOSMETYKOW,PLYNOW,ALKOHOLU,PAPIEROSOW,JEDZIENIA TJ.JOGURTO SERKOW ITP.
PIECIE I JAKIES PRZEKASKI MOZNA KUPIC PO ODPRAWIENIU SIE ZA BRAMKA,NIE JEST DROGO,WIEC BADZ SPOKOJNA.
MASZ JAKIES SCZEGOLOWE PYTANIA TO PYTAJ :)
MARTUSIA

Postprzez ANUSIAK » Czw Kwi 09, 2009 2:47 pm

Czesc,
A jak wyglada sprawa z bagazem w liniach KLM?
ANUSIAK

Postprzez MAREK » Wto Maj 19, 2009 4:59 pm

23 KG W REJESTROWANYM,KTORY JEST DARMOWY, TZN W CENIE BILETU I W GRANICACH ROZSADKU PODRECZNY,OK 10 KG
MAREK

Postprzez Arturbydgoszcz » Śro Sie 26, 2009 9:39 am

Ja tez pamietam swoj pierwszy lot. Wszyscy mi mowili ze tego nie moge, tego nie moge, wszystko bylo takie skomplikowane, a na lotnisku okazalo się, ze wszystko jest bardzo proste.
Odebralem swoj bilet, oddalem bagaż a poznie jjuz tylko kierowalem się wskazowkami ktoredy mam isc do swojej bramki. Przeswietlanie bagażu podrecznego to tez nic strasznego - w najgorszym wypadku otworza Ci plecak lub torbe i zapytaja co to (co wzbudzilo ich podejrzenia) jest. Przy okazji mialem pasek z ćwiekami i kazali mi go zdjac, bo 'pikalem' :D oprocz tego przeswietlali mi tez buty, ale to tez nic strasznego ;) pozniej juz tylko idziesz do swojego 'Gate'a' i czekasz na boarding. ;))
powodzenia!
Arturbydgoszcz

Postprzez paparazzi » Śro Sie 26, 2009 9:42 am

A CO Z PRZEWOŻENIEM PROFESJONALNEGO SPRZĘTU DO FOTOGRAFII?
NIE CHCIAŁ BYM ODDAWAĆ LUSTRZANKI DO BAGAŻU REJESTROWANEGO, BO JESLI SIĘ COŚ STANIE TO PONIOSĘ OGROMNĄ STRATĘ.
CZY MOGE WLOZYC APARAT DO BAGAZU PODRECZNEGO?
paparazzi

Postprzez lukass » Sob Lis 07, 2009 6:11 pm

Tak, możesz zabrać lustrzankę do bagażu podręcznego.
Sam tak kiedyś robiłem, tylko przy sprawdzaniu bagażu podręcznego mogą Cię zapytać, czy to lustrzanka czy aparat kompaktowy.
Podejrzewam, ze robią tak dlatego, że mogłeś coś 'ukryć' w środku - wiadomo, obiektyw się odkręca.
Nie wiem jednak czy to o to chodziło, bo kiedy poweidziałem, że to lustrzanka, pan tylko obejrzał i oddał mi aparat.
Jeszcze jedna sprawa: pamiętaj, że waga bagażu podręcznego jest ograniczona, a sprzęt fotograficzny bywa naprawdę ciężki. ;))

Ostatnio podbity przez Anonymous, Sob Lis 07, 2009 6:11 pm
lukass

Powróć do Latanie - tanie i regularne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości