DZIECKO

Tanie linie lotnicze i reularne. Połączenia lotnicze

DZIECKO

Postprzez OSSA » Pon Kwi 20, 2009 3:46 pm

Mam pytanie,

mam trzy miesięczna córeczkę. W jaki sposób przewozi się takie małe dziecko? Czy w samolocie znajdują się specjalne foteliki czy trzeba zabrać taki fotelik ze sobą?
pozdrawiam
OSSA

Re: DZIECKO

Postprzez Gość » Pon Kwi 20, 2009 3:53 pm

Witam,

Przewóz dziecka w wieku 3 lat w wielu liniach lotniczych odbywa się za zniżką. Można dziecko wprowadzić na pokład w wózku, ale najpierw trzeba przez Call Center zamówić Specjalną Usługe (SSR), ktora w tym przypadku nosi skrót BSCT. Jest to możliwość wprowadzenia wózka na pokład nie jako bagaż, ale jako specjalną, darmową usługę linii. Dziecko ma normalnie zarezerwowany fotel, ale w zależności od dostępności miejsc dla matki z dzieckiem linie posiadają specjalne miejsca dla rodziców z malymi dziećmi. Ponieważ szczegóły usługi są różnie realizowane, należy skontaktować się z Call Center linii, podać numer swojej rezerwacji z dzieckiem i zapytać o szczegóły realizacji przelotu dla maleństwa.
Jest to naprawdę standardowa usługa, nie wymagająca od rodziców niczego więcej, niż zabranie dziecka w dłuższą podróz.
Gość

Postprzez JACEK » Wto Maj 19, 2009 9:30 am

CZESC

3 MIESIECZNE DZIECKO TRZYMA SIE NA KOLANACH OCZYWISCIE, ZA BILET SIE NIE PLACI ZAZWYCZAJ.
JACEK

Postprzez Tomekkk » Śro Sie 26, 2009 10:26 am

Kiedyś gdzieś czytałem, że na pokład samolotu w żadnym wypadku nie można wnosić fotelika samochodowego dziecka.
Też mam kilkumiesięczne dziecko i w tym wypadku jego fotelik samochodowy sluzy tez jako nosidełko. Duzo wygodniej dla mnie i dla zony było by, gdyby nasz synek w czasie podróży przebywał w nosidełku - można by je umieścić na ziemi, niż trzymając go na kolanach........
czy taki fotelik tez jest objety zakazem??? czy moze ten przepis obowiazuje tylko w wypadku fotelikow w ktorych dziecko jest w pozycji siedzacej???!!!
PROSZE O ODPOWIEDZ!!!
Tomekkk

Postprzez Aaaangelikaaaa » Sob Lis 07, 2009 3:24 pm

A NIE MOZNA KUPIC OSOBNEGO MIEJSCA DLA TAKIEGO DZIECKA, BY MIALO SWOJ FOTEL I MOGLO W NIM SWOBODNIE SIEDZIEC, A NIE NA KOLANACH MAMY ??

Ostatnio podbity przez Anonymous, Sob Lis 07, 2009 3:24 pm
Aaaangelikaaaa

Powróć do Latanie - tanie i regularne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości