perfumy w samolocie

Tanie linie lotnicze i reularne. Połączenia lotnicze

perfumy w samolocie

Postprzez Monimonia » Czw Kwi 23, 2009 1:28 pm

Mam :oops: takie kobiece pytanko - czy moge na pokład zabrac perfumy, dezodorant i w ogóle kosmetyki? Słyszałam , ze może się zdarzyć tak, ze linia zgubi :o nadawany bagaż a nie wyobrażam sobie bym została po lądowaniu bez ulubionego podkladu czy perfum. Odpiszcie proszę.
Monimonia

RE:perfumy w samolocie

Postprzez Beauty » Wto Maj 19, 2009 2:37 am

Hej Monimonia - artykuły kosmetyczne i pielęgnacyjne są dozwolone w bagażu podręcznym, o ile spełniają następujące wymogi:
Pojemniki z płynami i podobnymi produktami np. galaretowymi mogą mieć pojemność do 100 ml.Wszystkie pojedyncze pojemniki muszą być transportowane razem w jednej przeźroczystej, zamykanej torebce plastikowej (np. w tzw. zipach) o maksymalnej pojemności jednego litra. Na jedną osobę może przypadać maksymalnie jedna torebka.Torebkę trzeba będzie okazać w trakcie kontroli bezpieczeństwa.
Produkty duty-free, które zostały nabyte na lotniskach europejskich lub na pokładzie samolotów europejskiej linii lotniczej w UE mogą być przewożone w zapieczętowanej torebce, o ile załączone zostanie pokwitowanie zakupu z tego samego dnia. Artykuły powinny być pieczętowane przez osoby dokonujące sprzedaży.
Beauty

Re: perfumy w samolocie

Postprzez malutkaistotkaa » Wto Sie 25, 2009 4:36 pm

to zależy :P ja ostatnim razem zapomnialam poprzekladać kosmetyków do torebki (to byl jakis tusz do rzęs, eye-liner, fluid) i przeszlam normalnie odprawe :) moze po prsotu mialam szczescie... :PP
malutkaistotkaa

Postprzez hanna » Śro Sie 26, 2009 9:21 am

A za to moja kolezanka w sklepie przed odprawa kupila dla mlodszej siostry jakies szampony i wlozyla je do podrecznego, ktorych nie ma w Polsce i kazali jej to wyrzucic...
Dlatego lepiej nie brac takich rzeczy, bo w sumie po co nam w samolocie ponad 100ml (maksymalna dozwolona pojemnosc) kosmetykow? :-P
hanna

Postprzez hanna » Sob Lis 07, 2009 5:37 pm

Monimonia, bardzo żadko sie zdarza, zeby bagaz zaginal... poza tym kiedy juz zaginie ja bym sie bardziej bala o to, ze nie bede miala bielizny na zmiane, niz o kosmetyki :PP

Ostatnio podbity przez Anonymous, Sob Lis 07, 2009 5:37 pm
hanna

Powróć do Latanie - tanie i regularne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości